Loading...
close

Academy

Nieuwe vaardigheden voor een andere kijk

Ontwerpend denken en het verruimen van je blik is niet alleen geschikt in een werkcontext, maar kan ook grip geven op situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt. Op deze Academy pagina vind je ons cursusaanbod voor groepen en individuen. De trainingen vinden in principe plaats in (onze studio in) Rotterdam, maar kunnen op iedere gewenste locatie worden gegeven. Heb je vragen over het aanbod of staat de cursus die je zoekt er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Een overzicht van ons aanbod

Creatief Denken
Twee daagse training voor teams

Wanneer maakte jij iets dat echt creatief was? Dat je, terwijl je het maakte, de tijd vergat en helemaal niet bezig was met wat anderen er van vonden? Het moest er gewoon komen! Grote kans dat het iets uit je kindertijd is; Hoe ouder we worden, hoe meer ons leven bepaald wordt door routines. Handig, maar niet creatief. En als het er teveel worden levert dat meestal een vervelend gevoel op; iets wordt saai, werk wordt een sleur en tijdens projecten ga je op je horloge zitten kijken of de dag al voorbij is. Of je wordt juist geleid door de agenda’s of ideeën van anderen waardoor je stress ervaart. In deze tweedaagse training leer je hoe je zelf en met je team creatief denken weer kunt toepassen in je werk. We staan stil bij wat creatief denken is en hoe het zich onderscheidt van routinematig denken. Hoe je weer ontvankelijk kunt zijn voor creatieve, nieuwe ideeën maar ook hoe je deze kunt vertalen naar de echte wereld. Ook staan we stil bij wat je tegenhoudt om weer creatief te zijn. Welke routines of overtuigingen weerhouden je om weer als een kind te scheppen? Tijdens de training gebruiken we de creativiteit van de groep: Hoe kun je elkaar helpen bij het herkennen van overmatig gebruik van routines? Hoe ben je als team ontvankelijk voor nieuwe ideeën? En hoe kun je samen iets nieuws scheppen? Tot slot krijg je concrete handvatten mee om in het dagelijkse leven de balans tussen routines en creativiteit weer op orde te brengen.

Voorwaarts met Visual Thinking
Training

Je hebt vast wel eens een workshop zakelijk tekenen of visueel notuleren gevolgd waarin je leert hoe je snel figuren en processen kunt tekenen. Dan heb je waarschijnlijk ontdekt hoe waardevol deze communicatie met beeld kan zijn. Maar visueel denken gaat veel verder dan alleen tekenen.

Beelden wekken emoties op en beïnvloeden zo wat je ervaart, wat je doet en welke keuzes je maakt. Waar je enthousiast van wordt en wat je liever vermijdt. Denk maar aan advertising en propaganda waarin foto’s, video’s of illustraties het meeste werk doen.

Met een toekomst in gedachten waarin we steeds meer tijd achter een scherm zullen doorbrengen en visuele communicatie in de vorm van reclames en overheidscampagnes ons blikveld bijna volledig vullen, is het een goed idee om bewust te zijn van de mechanismen van visual thinking -en het doelmatig te kunnen inzetten. Om jezelf te sturen, maar ook om anderen in een gewenste richting te motiveren.

Hoe werkt dat precies? Welke effect hebben beelden op je emoties? Hoe kun je je eigen gedrag en dat van anderen sturen met beelden? Hoe kun je verandering veroorzaken? En wanneer is er sprake van manipulatie?

Sympathy for the Devil
Leergang ‘Systemisch Ontwerpen in Actie

In [maart] starten we met een spannend avontuur: met een groep moedige systeemontwerpers gaan we een eerste ronde doorlopen van ‘Sympathy for the Devil!’. Een reeks van interactieve leersessies gebaseerd op het uitgangspunt dat het ‘grote’ systeem hetzelfde is als wat er in het klein tussen je oren gebeurt. En dat bepaalt hoe jij de wereld ziet en ervaart. Je kunt er niet omheen: de mensheid is in een grote transitie. Oorlog, opwarming van de aarde, uitsterven van biodiversiteit, schaarste van energiebronnen, etc.etc. etc..... etc. Maar in plaats van de oorzaken buiten onszelf te zoeken en die proberen te veranderen, gaan we op onderzoek door om ons heen EN in onszelf te kijken. In 6 sessies gaan we leren over transities en over onze eigen rol daarin. Dit doen we op basis van de Asodeska-methodiek: een manier van vragen stellen en beantwoorden door het delen van (online) video content. Waar gaat het heen? Dat bepalen we met elkaar als groep!

Training Design Thinking voor publieke samenwerking
Nieuwe manieren van werken aan maatschappelijke vraagstukken

De rol van de overheid is aan het veranderen. Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en kunnen niet meer alleen door de gemeente worden opgelost. In bijna iedere gemeente is democratisering opgenomen in het coalitieakkoord en wordt geëxperimenteerd met verschillende vormen van participatie. Dit vraagt om een andere manier van samenwerken en communiceren met burgers, ondernemers en andere partijen. Being A Designer biedt daarom de training ‘Design Thinking voor publieke samenwerking’ aan.

Agenda

Februari 2025

Sympathy for the Devil

Nader te bepalen

Start feb 2025

Veranderen met Visual Thinking

In overleg


Staat de training die je zoekt er niet tussen, of ben je op zoek naar een op maat gemaakt programma?

Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Ben je benieuwd wat Being A Designer voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Of stuur een e-mail

info@beingadesigner.com

Je bent altijd welkom:

Kerklaan 52
2912CK Nieuwerkerk aan den IJssel