Loading...
close

Werkwijze

Op zoek naar nieuwe perspectieven

We stemmen onze trajecten altijd af op het vraagstuk en de samenstelling van een team. Bij het ontwerpen van een traject gaan wij uit van de ervaringen van de deelnemers, zodat we goed weten welke kennis en vaardigheden er al zijn en welke mogelijk nog ontbreken. Samen gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven en ideeën om unieke oplossingen te bedenken.

1. Verkennen

We beginnen met het verkennen van wat er aan de hand is door vragen te stellen: waarom is dit een probleem? En voor wie? Welke belangen zijn er? Wat zou betrokkenen kunnen motiveren tot verandering?

2. Onderzoeken

Als de vraag helder is, gaan we met onze klant op zoek naar antwoorden. Hiervoor putten we uit verschillende vormen van design research, een gezond verstand en een flinke dosis nieuwsgierigheid naar gedrag.

3. Creëren

Hebben we alle vragen beantwoord (en nieuwe vragen gevonden)? Dan gaan we onze onderzoeksresultaten omzetten in frisse ideeën. We helpen onze klanten met het ontwikkelen en vertalen van die ideeën naar tastbare oplossingen. Dat doen we door het maken van prototypes of illustraties die we kunnen toetsen bij gebruikers.

4. Realiseren

Tot slot kijken we mee met het realiseren van het idee. We begeleiden het proces van idee naar de echte wereld zodat de nieuwe oplossing landt in de organisatie en de beoogde verandering ook echt veroorzaakt.

Onze diensten

In ieder project is het leren van ontwerpvaardigheden een belangrijk onderdeel, zodat organisaties zelf in staat zijn de beste oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken te vinden. Onze werkzaamheden zijn onder te verdelen in design toepassen, design leren en design coachen.

Design Toepassen

We ontwikkelen en faciliteren creatieve processen waarin uiteenlopende groepen belanghebbenden met elkaar oplossingen ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een toekomstvisie of nieuwe dienstverlening. Dit kan in de vorm van een kort traject van aaneengesloten dagen (zoals een sprint) of juist over een langere periode, bijvoorbeeld in een verandertraject.

Design Leren

We geven (meerdaagse) trainingen, workshops en masterclasses op maat waarin we individuen en teams een mix van kennis en ervaringen over ontwerpend werken aanbieden. Daarbij zorgen we ervoor dat je de opgedane kennis gelijk kunt toepassen op je eigen werk.

Design Coachen

We begeleiden teams en individuen gedurende projecten, (verander)processen en trainingen. We kijken als ontwerpers mee en helpen jou om concrete stappen te maken. Want hoe getraind je ook bent in design- of verandermanagement, als onderdeel van een organisatie is het soms lastig om afstand te nemen en met de frisse blik van een buitenstaander naar de situatie te kijken.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Ben je benieuwd wat Being A Designer voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Of stuur een e-mail

info@beingadesigner.com

Je bent altijd welkom:

Kerklaan 52
2912CK Nieuwerkerk aan den IJssel