Loading...
close

Academy

Nieuwe vaardigheden voor een andere kijk

Ontwerpend denken en het verruimen van je blik is niet alleen geschikt in een werkcontext, maar kan ook grip geven op situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt. Op deze Academy pagina vind je ons cursusaanbod voor groepen en individuen. De trainingen vinden in principe plaats in (onze studio in) Rotterdam, maar kunnen op iedere gewenste locatie worden gegeven. Heb je vragen over het aanbod of staat de cursus die je zoekt er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Een overzicht van ons aanbod

Voorwaarts met Visual Thinking
Training

Je hebt vast wel eens een workshop zakelijk tekenen of visueel notuleren gevolgd waarin je leert hoe je snel figuren en processen kunt tekenen. Dan heb je waarschijnlijk ontdekt hoe waardevol deze communicatie met beeld kan zijn. Maar visueel denken gaat veel verder dan alleen tekenen.

Beelden wekken emoties op en beïnvloeden zo wat je ervaart, wat je doet en welke keuzes je maakt. Waar je enthousiast van wordt en wat je liever vermijdt. Denk maar aan advertising en propaganda waarin foto’s, video’s of illustraties het meeste werk doen.

Met een toekomst in gedachten waarin we steeds meer tijd achter een scherm zullen doorbrengen en visuele communicatie in de vorm van reclames en overheidscampagnes ons blikveld bijna volledig vullen, is het een goed idee om bewust te zijn van de mechanismen van visual thinking -en het doelmatig te kunnen inzetten. Om jezelf te sturen, maar ook om anderen in een gewenste richting te motiveren.

Hoe werkt dat precies? Welke effect hebben beelden op je emoties? Hoe kun je je eigen gedrag en dat van anderen sturen met beelden? Hoe kun je verandering veroorzaken? En wanneer is er sprake van manipulatie?

Training Design Thinking voor publieke samenwerking
Nieuwe manieren van werken aan maatschappelijke vraagstukken

De rol van de overheid is aan het veranderen. Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en kunnen niet meer alleen door de gemeente worden opgelost. In bijna iedere gemeente is democratisering opgenomen in het coalitieakkoord en wordt geëxperimenteerd met verschillende vormen van participatie. Dit vraagt om een andere manier van samenwerken en communiceren met burgers, ondernemers en andere partijen. Being A Designer biedt daarom de training ‘Design Thinking voor publieke samenwerking’ aan.

Agenda

start in oktober

Veranderen met Visual Thinking

Gerrit van de Lindestraat 73, Rotterdam

September 2020

Training Design Thinking voor publieke samenwerking

Rotterdam, de exacte data volgen na inschrijving


Staat de training die je zoekt er niet tussen, of ben je op zoek naar een op maat gemaakt programma?

Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Ben je benieuwd wat Being A Designer voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Of stuur een e-mail

info@beingadesigner.com

Je bent altijd welkom:

Gerrit van de Lindestraat 73
3022 TG Rotterdam