Loading...
close

Design Leren

met Gemeente Amsterdam

Training Design Thinking voor de publieke samenwerking

Design toepassen in de praktijk; vijf daagse training Design Thinking voor publieke samenwerking

Training Design Thinking

Over dit project

De rol van de overheid is wezenlijk aan het veranderen. Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en kunnen niet meer alleen door de gemeente worden opgelost. Bijna iedere gemeente experimenteert in verschillende vormen met het betrekken van bewoners en belanghebbenden. Woorden als participatie, co-creatie, burgerinitiatieven, etc. zijn inmiddels standaard vocabulaire. Maar wat betekent dit nu precies? Hoe ontwikkel je iets nieuws voor een uiteenlopende groep belanghebbenden en hoe betrek je ze nu op constructieve wijze in het proces? En wat betekent dit voor de interne organisatie van gemeentes?

Voor de gemeente Amsterdam ontwikkelden we een 5-daagse training die ambtenaren opleidt in het principe van Design Thinking; een manier van denken die uiteenlopende perspectieven (trends, gedrag, belangen) met elkaar verbindt en in contact brengt met concrete oplossingen. De deelnemers leren stil te staan bij vraagstukken (in plaats van meehollen met de status quo) en nieuwsgierig te zijn naar het vanzelfsprekende. Ze leren over visual thinking, gebruikersonderzoek, het organiseren van creatieve sessies en het maken van prototypes. En uiteraard hoe dit zijn weg kan vinden binnen de gemeente. Kortom, ieder uur een avontuur!

Doel

Inzicht en ervaring om door middel van Design Thinking complexe vraagstukken in eigen werkpraktijk op te lossen.

Resultaat

- Kennismaking, inzicht en ervaring in het toepassen van Design Thinking binnen de publieke sector.
- Verbetering van eigen rol in veranderprocessen.
- Netwerk van Design Thinkers.

Beelden van de eerste trainingsdagen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij zijn vooral benieuwd naar jóúw uitdaging. Voor elk vraagstuk, klein of groot, beginnen wij met vragen stellen: wat heeft de situatie echt nodig? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we aan de slag kunnen gaan!