Loading...
close

Design Toepassen

met Van Veldhuizen Stichting & Gemeente Rotterdam

Innovatief Design Lab met prototypen als basis

Design Thinking met Social marketing als proces om te komen tot een concept ter bevordering van positieve ouder-kind interacties, met een minimaal bereik van 500 ouders.

Design Lab | Walstroom

Over dit project

Veel ouders in Rotterdam hebben moeite om tijd en aandacht beschikbaar te stellen voor positieve interacties met hun kinderen. Being A Designer ontwikkelde een proces om in zeven dagen samen met een groep professionals een interventie te ontwikkelen om hier wat aan te doen. Tijdens dit proces zijn door social marketing bureau W&I group 165 Rotterdamse ouders betrokken met kwalitatief onderzoek. Tussen de sprints door zijn de concepten ook regelmatig aan experts uit het werkveld voorgelegd. Centraal in het proces stond het snel toetsten van aannames door middel van prototypen. Zo werden er in 2 iteraties elke keer 5 prototypes ontwikkeld en getest. Het eindresultaat concept gericht op kwali"tijd" tussen ouder en kind. De komende maanden zal dit verder worden uitgerold.

Doel

Design met een groep van experts tot concept in 7 dagen ter bevordering van positieve ouder-kind interacties met een minimaal bereik van 500 ouders.

Resultaat

- Concept & Ontwikkelplan.
- Verbindingen tussen verschillende professionals.
- Nieuwe aanpak Design Thinking & Social marketing.

De stad als studio

"Het eind concept is echt een combi van de inzichten uit alle prototypes"

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Ben je benieuwd wat Being A Designer voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Of stuur een e-mail

info@beingadesigner.com

Je bent altijd welkom:

Kerklaan 52
2912CK Nieuwerkerk aan den IJssel