Trainingen

Het valt niet altijd mee om in binnen een organisatie of samenwerking vernieuwende ideeën te ontwikkelen EN te realiseren. Voor managers of leidinggevenden van veranderingen bieden wij daarom diverse trainingen aan waarmee je alle aspecten van dit (ontwerp)proces onder knie kunt krijgen en kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Van masterclasses procestekeningen en samenwerken in creatieve processen, tot een leergang ‘innovatieve uitvraag’ en gebiedsgericht ontwerpen.

Hieronder vind je ons aanbod als losstaande trainingen die we gebruiken om trainingsdagen op maat te maken voor onze klanten.

Faciliteren en ontwerpen van Design Research

Hoe ontwerp en faciliteer je design research op zo’n manier dat collega’s en andere belanghebbenden betrokken worden in het ophalen en toepassen van inzichten over je doelgroep? Het doel van deze training is dat deelnemers leren hoe ze de doelgroep in kaart kunnen brengen en een passend onderzoek kunnen faciliteren en vormgeven om inzicht te krijgen in de latente behoeften van deze groep.

Analyseren en Communiceren Design Research

Hoe komt je tot inzichten en hoe deel je deze op een betekenisvolle manier? Deze training is een vervolg op de training over het faciliteren en ontwerpen van design research. Het doel van deze training is dat deelnemers leren hoe je (samen met anderen) uit een rijke verzameling kwalitatieve data inzichten kunt destilleren over doelgroepen.

Faciliteren en Ontwerpen Ideegeneratie

Hoe ontwerp en faciliteer je het ideegeneratie proces? Zowel intern met collega’s als in een co-creatie met klanten en/of de doelgroep. Deelnemers van deze training leren hoe ze met uiteenlopende belanghebbenden (collega’s, klanten, opdrachtgevers, doelgroep) tot nieuwe, creatieve ideeën kunnen komen voor vraagstukken.

Visual thinking: De kunst van (be)tekenen

Hoe kunnen beelden het overbrengen van een boodschap kunnen versterken? In deze training leren deelnemers hoe je tekenen kunt toepassen om effectief informatie over te brengen in multidisciplinaire teams.
Enerzijds door zelf gebruik te maken van visueel denken, maar ook door deelnemers van sessies/workshops te laten tekenen.

samenwerken met verschillende belangen

Hoe kun je voor de steeds complexere vraagstukken met uiteenlopende partijen tot een oplossing te komen? Hoe zorg je dat partijen met verschillende belangen en overtuigingen elkaar versterken i.p.v. terechtkomen in onbegrip of zelfs conflicten? In deze training leren deelnemers hoe ze processen zo kunnen vormgeven dat verschillende belangen niet botsen maar elkaar juist versterken. Deelnemers worden zich bewust van overtuigingen (eigen en van anderen) en wat voor effect die hebben als je met elkaar wilt of moet samenwerken in creatieve processen.

Training op maat?

Heb je een andere of een meer specifieke vraag? Dan maken we graag een training op maat.
Een training kan variëren van masterclasses van een uur tot meerdaagse trainingen gespreid over een langere periode. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op.