Loading...
close

Design Toepassen

met Gemeente Woensdrecht

Een inspirerende omgevingsvisie ontwikkelen met bewoners en experts

In een reeks van bijeenkomsten ontwikkelen ambtenaren, belanghebbenden en bewoners van de gemeente Woensdrecht samen hun omgevingsvisie.

Participatie proces voor omgevingsvisie

Over dit project

Being A Designer ontwikkelde en faciliteerde voor de gemeente Woensdrecht een creatief proces waarin uiteenlopende belanghebbenden de omgevingsvisie van de Gemeente Woensdrecht ontwikkelden. In bijeenkomsten voor experts en ambtenaren, werd er geco-creëerd om tot inspirerende doelstellingen en een omgevingsvisie te komen. Hier werden belangen en behoeften samengebracht om de belangrijkste uitgangspunten van de omgevingsvisie te kunnen formuleren. Deze moeten helpen om in de toekomst met elkaar verdere invulling te geven aan de leefomgeving.
Naast sessies met experts en ambtenaren zijn er ook generatieve sessies met jongeren uit Woensdrecht gehouden om op papier te krijgen welke zorgen en wensen zij hebben voor de toekomst van Woensdrecht. Dit werd gedaan aan de hand van trendkaarten als gespreksstarters. De sessie hielp niet alleen mee aan het vormgeven van de omgevingsvisie van Woensdrecht maar zorgde ook voor helderheid hoe het aantrekkelijker wordt voor jongeren om in Woensdrecht te blijven wonen. Geen toekomst zonder jongeren.

Doel

Samen met belanghebbenden en bewoners toewerken naar een “document” waarin de belangrijkste uitgangspunten voor de leefomgeving gevangen zijn, waarin zoveel mogelijk belangen behartigd worden.

Resultaat

- Uitgangspunten voor een gedragen omgevingsvisie.
- Inzicht in de zorgen en wensen van jongeren voor de toekomst van de gemeente.
- Verbeterde samenwerking tussen gemeente en experts en belanghebbenden.

Een greep uit een omgevingsvisie traject

De trendkaart methode werkte goed, zeker een aanrader!

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Ben je benieuwd wat Being A Designer voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Of stuur een e-mail

info@beingadesigner.com

Je bent altijd welkom:

Kerklaan 52
2912CK Nieuwerkerk aan den IJssel