Loading...
close

Design Toepassen

met Gemeente Rotterdam

Walstroom Lab KOPP

Samen met praktijk, beleid en wetenschap innovaties ontwikkelen voor een complex sociaal vraagstuk.

Samen tot innovaties komen

Over dit project

Walstroom is een innovatieplatform opgericht door de gemeente Rotterdam voor het jeugddomein. Het idee is dat praktijk, beleid en wetenschap samenkomen in labdagen om tot innovaties te komen die impact hebben. Als Being A Designer hebben we hierbij de faciliterende rol in het Walstroom Innovatielab voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP). Samen met verschillende ambtenaren, zorgprofessionals en zorg wetenschappers zijn we in verschillende labdagen aan de gang gegaan met het complexe sociale vraagstuk: Hoe kunnen we KOPPers en hun gezin beter bereiken en ondersteunen? Om deze vraag te beantwoorden zijn de deelnemers van het lab eerst dieper in het probleem gedoken door onderzoek te doen waarbij de doelgroep en experts betrokken werden. Vervolgens zijn de inzichten hieruit vertaald in ideeën en concepten door middel van een online creatieve sessie. Deze concepten zullen binnenkort voorgelegd worden aan de doelgroep en anderen belanghebbenden. Om straks uiteindelijk samen met alle betrokkenen en experts tot een innovatie te kunnen komen die daadwerkelijk helpt. To be continued...

Doel

Samen met praktijk, beleid en wetenschap tot innoverende concepten komen voor een complex sociaal vraagstuk.

Resultaat

- Verbeterde samenwerking tussen ambtenaren en zorgprofessionals.
- Een nieuw netwerk van betrokkenen die zich inzetten voor KOPP.
- Innovatieve concepten die het probleem bij de kern oplossen.

Online en offline samenwerken om tot innovaties te komen

Onder de deskundige begeleiding van Ruth Delfgaauw van Being A Designer lukte het ons om echt samen te werken en een goede design sessie te houden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij zijn vooral benieuwd naar jóúw uitdaging. Voor elk vraagstuk, klein of groot, beginnen wij met vragen stellen: wat heeft de situatie echt nodig? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we aan de slag kunnen gaan!