Loading...
close

Design Toepassen

met diverse partners

Publieke dienstverlening vernieuwen in een driedaagse sprint

In een sprint van tweeënhalve dag werkten de Gemeente Rotterdam, studenten en ontwerpers samen om te komen tot passende dienstverlening.

Govjam 2019

Over dit project

Being A Designer organiseerde samen met Zeewaardig en de Hogeschool Rotterdam voor de zesde keer De Rotterdam Govjam. In een versneld ontwerpproces van onderzoek tot prototypen werkten ambtenaren, designers, studenten en zelfs een scholier aan 6 verschillende opgaven.

Zo ging er een groep aan de slag met een vraag van de politie om meer te betekenen voor slachtoffers van stalking. Een ander team richtte zich op de zelfredzaamheid vergroten van kwetsbaren bij brand. Hierbij werd er een onderzoek gedaan op straat en ook bij de brandweer zelf om meer inzicht te krijgen in de zelfredzaamheid bij brand.

Uiteindelijk kwamen de teams tot een visueel en tastbaar concept wat ze presenteerden voor een breed publiek. Zo had een team voor de gemeente Rotterdam een spel bedacht waarbij alleenstaande moeders achter hun kwaliteiten kunnen komen en deze kunnen inzetten voor een passende baan.

Door de eerste avond een Masterclass tekenen te geven werd visualiseren zowel in het onderzoeken als in de eindexpositie gebruikt.

Doel

De creatieve potentie van samenwerkingen tussen ontwerpers, studenten en ambtenaren benutten om te komen tot slimme oplossingen voor publieke opgaven.

Resultaat

- Zes vernieuwende concepten in de vorm van prototypes voor opgaven van de stad.
- Inzichten in gedrag van uiteenlopende gebruikers voor de zes opgaven.
- Netwerk van studenten, ambtenaren en ontwerpers.
- 35 enthousiaste mensen.

De Govjam in een paar beelden

De Govjam was intensief, maar heel erg de moeite waard!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij zijn vooral benieuwd naar jóúw uitdaging. Voor elk vraagstuk, klein of groot, beginnen wij met vragen stellen: wat heeft de situatie echt nodig? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we aan de slag kunnen gaan!